Liste de remarketing din Google Analytics
După o discuție cu o minunată ppc-istă, mi-am dat seama că doar am explicat cum se fac audiențele în Analytics și nu am dat și exemple de niște liste pe care ...
Dacă ai deja un site atunci probabil ai auzit de Google Analytics. Este un tool de analiză foarte puternic ce îți permite să vezi date precum: numărul de utilizatori, comportamentul lor, rapaorte custom, ROI și multe altele.
Chiar dacă există multe alte tool-uri de analiză, Google Analytics este unul dintre cele mai folosite. Iată câteva motive de ce:
Pentru a instala Google Analytics ai de parcurs următorii pași:
Primul pas este să realizezi contul de Google Analytics. Pentru asta trebuie să te asiguri că ești logat cu contul de gmail pe care dorești să îl folosești și să accesezi pagina aceasta.
Dacă deja ai acces în alt cont de analytics și dorești să realizezi unul nou atunci trebuie să dai click pe admin – realizare cont nou.
Următorul pas (fie că realizezi un cont nou din link sau din platformă) este să alegi un nume. Este la alegerea ta dacă rămân bifate căsuțele de mai jos, ele nu afectează datele ce le înregistrezi.
Ulterior trebuie să alegi ce tip de proprietate vrei să măsori. Analytics pune la dispoziție 3 variante: website, apps sau amândouă. Majoritatea utilizatorilor folosesc Google Analytics pentru website.
Următorul pas este să adaugi detalii despre site-ul tău.
La Website URL nu uita să selectezi http sau https și după pune domeniul site-ului. La Industrie ai o gamă mare din care poți alege ce se potrivește cel mai bine.
După ce termini de compeltat dă click pe Create și ți se deschide un pop-up cu termenii și condițiile.
După acceptarea termenilor și condițiilor ești redirecționat către codul tău unic de tracking. O să îl găsești mereu în Tracking Info – Tracking Code.
Pentru a instala corect codul, este nevoie să iei bucățica de cod din chenar și să o setezi în header, înainte de </head> tag.
În funcție de experiența ta cu instalarea codurilor poți alege mai multe variante. Mai jos câteva explicate:
Acum urmează partea cea mai fun. Testarea.
Pentru a te asigura că ai instalat codul corect este necesar să mergi în Analytics – Realtime – Overview.
Deschide site-ul într-un tab nou sau într-o pagină privata ca să vezi dacă înregistrează utilizatori în timp real.
Prin instalarea codului pe site poți avea acces la date ce să te ajute să iei decizii. În mare, datele sunt împărțite în:
Spor la instalare!
După o discuție cu o minunată ppc-istă, mi-am dat seama că doar am explicat cum se fac audiențele în Analytics și nu am dat și exemple de niște liste pe care ...
Pentru a realiza campanii de remarketing eficiente avem nevoie de audiențe. Le poți realiza din Google Ads sau din Google Analytics. Eu prefer să le realizez ...
Comentarii (2)
Extrem de detaliat si foarte util pentru cei care acum pasesc in online.
Multumesc!