Tool-uri creative pentru bannere și videouri 1

Tool-uri creative pentru bannere și videouri

Atunci când lucrezi în marketing online ai nevoie să faci mici modificări la nivel de creative sau să le realizezi de la 0. Ce te faci când nu ai photoshop sau adobe sau ce alte tool-uri magice mai există pe această lume?

Simplu!

Cauți alternative free ce te pot ajuta în modificarea sau realizarea unor bannere sau video faine.

1. Canva

Canva este un tool de editare foto și video free ce te poate ajuta în modificarea sau adjustarea creativelor tale. Personal, folosesc Canva la absolut orice. Resize la bannere, mutare elemente din poze, adăugare elemente noi, adăugare de butoane etc.

Interfața super friendly te ajută să găsești tot ceea ce ai nevoie din primul click.

Varianta free îți pune la dispoziție foarte multe template-uri, imagini stock, video-uri stock și elemente precum săgeți sau butoane. Varianta PRO are beneficiile ei dar ca începător te poți descurca foarte bine doar cu varianta free.

Pentru majoritatea lucrurilor au deja un template. Tot ceea ce trebuie să faci este să schimbi textul și elementele și ai un banner nou. De asemenea, poți realiza și dimensiuni custom dacă ai nevoie să faci resize la anumite elemente.

Pe Canva poți să te joci și cu videouri. Poți adăuga elemente precum text, butoane, poze sau ce alte elemente ai nevoie pentru ca videoul tău să fie unul super.

2. iMovie

iMovie este disponibil doar pe iOS și este free. L-am descoperit de curând și de atunci încerc să profit de orice oportunitate am pentru a face câteva editări.

Tool-uri creative pentru bannere și videouri 4

Interfața este una destul de intuitivă dar pentru a face editări cât mai complexe te sfătuiesc să vezi câteva tutoriale înainte.

Poți adăuga atât imagini cât și videouri și poți face tranziții între ele pentru a obține rezultatul dorit. Eu de obicei folosesc o combinație între Canva și iMovie pentru a realiza un video.

Tool-uri creative pentru bannere și videouri 5

3. Resize Images

Se întâmplă uneori să avem un pixel în plus sau o dimensiune prea mare de banner și avem nevoie de un quick fix pentru asta. Clar nu vrem să deschidem photoshop-ul iar sau să ne chinuim în paint.

Am găsit un tool simplu și drăguț ce mă ajută să fiu mai eficientă atunci când vine vorba de resize. Îl găsiți aici și este free.

Tool-uri creative pentru bannere și videouri 6

Poți alege alt format al imaginii, să scazi din calitatea ei sau chiar să alegi o nouă dimensiune.

4. Pixlr

Un tool asemănător cu Canva cu o interfață simplă și cu o varietate mare de elemente.

Tool-uri creative pentru bannere și videouri 7

Dacă reușești să treci peste toate ad-urile ce apar în momentul în care editezi și lucrezi la un banner atunci este destul de folositor.

Partea faină la el este că îți oferă și posibilitatea de a decupa elemente din imagine pentru a le face cu fundal transparent și că poți lucra la mai multe dimensiuni destul de simplu.

Partea mai puțin faină este că trebuie să ai răbdare cu el. Își mai ia câte un freeze din când în când chair atunci când îți e lumea mai dragă.

Sper ca tool-urile de mai sus să te ajute la realizarea de creative frumoase și inspirate pentru brand-ul tău!

Spor la conversii!

Lasă un comentariu