Youtube Ads cu sitelinks 1

Youtube Ads cu sitelinks

Sunt un mare fan al anunțurilor pe Youtube. Cred că acolo este locul potrivit ca brand-ul tău să transmită emoția și mai ales să devină mai apropiat cu fanii.

Folosesc foarte des Youtube și îl propun aproape în orice strategie. Evident, ai nevoie de un video pe care să îl prezinți. Este necesar ca acest video să fie captivant încă din primele 6 secunde astfel încât să reușești să transmiți mesajul tău.

Pentru că Google știe că Youtube nu este doar un canal de awareness a venit în ajutorul brandurilor cu extensiile de anunț pentru a permite o trecere de la un video fain la site-ul ce conține produsele din acel video.

Sitelink-urile pentru Youtube sunt momentan în beta, fiind treptat roll-out în toate conturile. Dacă momentan nu le găsești în contul tău no worries. O sa apară cât de curând. Odată cu testarea în beta avem și primele rezultate ce au dus la o creștere de 23% la numărul de conversii și 50% mai multe clickuri.

Pentru a realiza acest tip de anunț trebuie să realizezi o campanie TrueView for Action. Aceasta permite adăugarea unui buton de CTA, headline text overlay și end screen la finalul videoului. Pentru aceasta ai nevoie ca videoul tău să fie de cel puțin 10-15 secunde.

Primul pas este să intri în Google Ads și să alegi new campaign. Pentru acest obiectiv trebuie să alegi doar între Sales, Leads și Website Traffic.

Youtube Ads cu sitelinks 2

După ce alegi obiectivul campaniei trebuie să alegi strategia de bidding. Google recomandă Maximize Conversion sau Target CPA. Pentru aceasta ai nevoie de codul de conversie introdus pe site și nu cel important din Analytics. Personal, am avut rezultate foarte bune cu Maximize Conversion.

Youtube Ads cu sitelinks 3

După ce termini de facut setările necesare, următorul pas este să alegi sitelink-urile. Aici o să apară sitelink-urile ce deja le ai în cont sau poți realiza tu unele noi dedicate pentru acest video.

Youtube Ads cu sitelinks 4

Nu uita, atât conținutul cât și video trebuie să fie relevante. Nu e suficient să arunci un Shop Now și să aștepți să se întâmple miracole. Video trebuie integrat într-o strategie pentru a da rezultate.

Anunțul o să arate precum cel de mai jos:

Youtube Ads cu sitelinks 5

Spor la implementat!

Youtube Ads cu sitelinks 6

Lasă un comentariu