Buget Google și Facebook Ads
Foarte des sunt întrebată de câți bani ai nevoie să te promovezi pe cele 2 canale sau care e suma optimă pentru a promova produsul X. Nu e nici o artă ...
Lucrând în același cont over and over again la un punct nu mai observi oportunitățile de creștere. Sper că aceste tips and tricks să te ajute la idei noi și la A/B testing.
Ce îți dorești de la această campanie? Să facă engagement? Să aducă mai multe video views? Să genereze trafic sau conversii? Stabilește strategia înainte să te apuci de
campanii și nu uita că un funnel complet conține Prospecting, Consideration și Conversion.
Facebook Ads pune la dispoziție o serie de obiective pe care le poți alege în funcție de ceea ce îți dorești și poți mixa între ele ca să ajungi la obiectivul final.
Exemple:
Suntem pe un canal de social media. Aici persoanele vin să se relaxeze și nu au intent clar de achiziție precum pe Google. Trebuie cumva să îi cucerești și cum altfel dacă nu prin text și imagine.
Text:
Imaginea:
În familia Facebook regăsim și Instagram și WhatsApp. În mod sigur publicul tău țintă se află pe cel puțin una din aceste platforme. Cum ajungi la el?
Interese:
Lookalikes:
Remarketing:
Click-urile și engagementul sunt importante dar în final contează câte vânzări ai și care a fost costul acestora.
Pentru acasta ai nevoie ca Pixelul să fie instalat corect de la Page views la Purchase. Un magazin online are, de obicei, următoarele eventuri pe site: Page Views, View Category, View Content, Add to Cart, Initiate Checkout și Purchase.
Un Pixel bine instalat te poate ajuta să indentifici audiențe noi și mai ales să creonezi funnelul astfel încât să fie cât mai simplu procesul de achiziție. Acest proces rareori este atins doar prin intermediul click-urilor si engamgentului.
Testează tot. Nu e suficient să crezi că un ad o să meargă bine sau că o audiență o să convertească doar pentru că ai citit undeva despre ea. Nu așa funcționează.
Cu ajutorul split testurilor poți verifica ce anunț funcționează mai bine sau ce imagine și ulterior poți lua decizii bazate pe cifre.
Poți testa 4 variabile:
Spor la conversii!
Foarte des sunt întrebată de câți bani ai nevoie să te promovezi pe cele 2 canale sau care e suma optimă pentru a promova produsul X. Nu e nici o artă ...
Atunci când lucrezi în marketing online ai nevoie să faci mici modificări la nivel de creative sau să le realizezi de la 0. Ce te faci când nu ai photoshop ...